Начало / БГ / Акциите в защита на Пирин от презастрояване продължават

Акциите в защита на Пирин от презастрояване продължават

След поредица от улични протести в защита на Пирин от допусканото от управляващите презастрояване, гражданите, които са против това, продължават с акциите си в подкрепа на запазването на природата в националния парк.

В сряда, в столичен клуб, ще се състои концерт по повод 20 години чистене на високите планини, който ще събира пари за тазгодишната акция в парк “Пирин” в периода 25 август – 2 септември в района на хижите “Яне Сандански“, “Синаница“, “Спано поле“ и “Вихрен“. Паралелно в Благоевград е насрочено ново събиране на подписи в защита на “Пирин”. Активизираните на природозащитницити идва след като сайтът “Биволъ” съобщи, че екоминистърът Нено Димов е провел среща в централата на ЮНЕСКО в Париж, на която най-вероятно е търсил подкрепа от други държави за отслабване на проекторешението за “Пирин” на Комитета за световното наследство, чието гласуване е насрочено по време на среща на 28 или 29 юни 2018 г.

Виж също

Кабинетът пак обсъжда намаляване на кешовите плащания

Управляващата коалиция дискутира ограничаване на кешовите плащания от 10 000 до 7 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.