Начало / БГ / Без гласовете на БСП общинските съветници в София приеха нова наредба за условията за пътуване с градския транспорт

Без гласовете на БСП общинските съветници в София приеха нова наредба за условията за пътуване с градския транспорт

Без гласовете на БСП общинските съветници в София приеха миналата седмица нова Наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община. С новата наредба се въвежда услугата нощен градски транспорт, който пътува от 7 април и ще обслужва столичани до края на годината.

Автобусите се движат по четири маршрута и свързват всички квартали на града, като точката, в която се засичат е площад „Батемберг“, за да могат пътниците да се прекачват. Картата за пътуване за всички линии, за цялата нощ, е на стойност 2 лева и се продава от кондуктор. Времето ще покаже дали има интерес от страна на столичани към нощния градски транспорт. Ако нередовният пътник плати глобата си на място в превозното средство, наложената му санкция ще бъде 30 лева. От 200 на 50 лева се променя акта, ако откажете да платите глобата. Допълнителният багаж вече няма да се таксува. Ако имате абонаментна карта за една линия, ще можете да пътувате с всички превозни средства, които се движат по маршрута й.

 

Виж също

Тръгва програмата ФИСП за стартиращи фирми в София

Столична община и Банка ДСК започват Програма за финансиране на иновативни стартиращи предприятия в София, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.