Начало / БГ / Без гласовете на БСП общинските съветници в София приеха нова наредба за условията за пътуване с градския транспорт
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Без гласовете на БСП общинските съветници в София приеха нова наредба за условията за пътуване с градския транспорт

Без гласовете на БСП общинските съветници в София приеха миналата седмица нова Наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община. С новата наредба се въвежда услугата нощен градски транспорт, който пътува от 7 април и ще обслужва столичани до края на годината.

Автобусите се движат по четири маршрута и свързват всички квартали на града, като точката, в която се засичат е площад “Батемберг”, за да могат пътниците да се прекачват. Картата за пътуване за всички линии, за цялата нощ, е на стойност 2 лева и се продава от кондуктор. Времето ще покаже дали има интерес от страна на столичани към нощния градски транспорт. Ако нередовният пътник плати глобата си на място в превозното средство, наложената му санкция ще бъде 30 лева. От 200 на 50 лева се променя акта, ако откажете да платите глобата. Допълнителният багаж вече няма да се таксува. Ако имате абонаментна карта за една линия, ще можете да пътувате с всички превозни средства, които се движат по маршрута й.

 

Виж също

Никулден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, празникът е наричан от народа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.