Начало / Свят / Борисов обвини ЕК, че убива транспорта ни
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Борисов обвини ЕК, че убива транспорта ни

България ще разработи и ще внесе промени в Пакета за мобилност на Европейския съюз, за да станат неговите изисквания приемливи за българските международни автопревозвачи, съобщи транспортният министър Ивайло Московски след среща при премиера Бойко Борисов с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц в понеделник.

Тя на свой ред каза, че е готова да разгледа възраженията на българската страна относно новите правила. Въпреки това българският бранш няма да се откаже от насрочените за 17 май по време на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани протести срещу новите изисквания шофьорите, работещи в чужбина да се връщат у дома на всеки 3-4 седмици, да са длъжни да нощуват само в хотели и мотели и да има ограничения за срока на превозите на територията на друга държава от ЕС. Борисов, който през август 2017 по време на среща във Варна подкрепи предложените от френския президент Еманюел Макрон промени, които целят предпазване на западните държави от евтината работна ръка от Източна Европа, сега се възмути. “Едно е да отидеш от Белгия до Германия или от Холандия до Франция, друго е да минеш 5000 км в едната и после в другата посока. Така се убива нашия транспортен бранш.

Виж също

И Естония каза “не” на пакта на ООН за миграцията

И Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния пакт на ООН за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.