Начало / Ехаа / Вегетарианската диета = здраве, сила и хубост
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Вегетарианската диета = здраве, сила и хубост

Вегетарианството е светоглед и философия за начина на хранене, затова няма програма по дни и часове като класическите диети. Ползите от него са много – от балансирано тегло и повече енергия до по-добро настроение и външен вид.

Вегетарианци са около 30% от хората по света. Те си имат и международен ден – 1 октомври. За разлика от веганите, отхвърлящи всички животински продукти, вегетарианците са почитатели и на млечно-яйчения режим.

Какво представлява

Следовниците на лакто-яйчното хранене не вкусват месо, риба, пиле, но се гощават с пилешки зародиши (яйца) и животински млечни продукти. Но и тук има две течения – “млечни” вегетарианци, които не ядат яйца, и “яйчни”, които си забраняват млякото. За вегетарианските рецепти и менюта са изписани хиляди книги, но главното е да прецените колко безмесни калории да приемате и откъде да дойдат те, за да получите всички необходими хранителни и химически вещества.

Виж също

Биоинженерна революция: Новият човек, готови ли сме?

Твърди се, че в Шънджън са се родили първите генетично модифицирани деца. В лабораториите на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.