Начало / БГ / Внимание! 220 волта измама!
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Внимание! 220 волта измама!

Историята на онкоболна българка, изпаднала в безизходица в Бразилия, където заминала посредством услугите на “медиум” да търси алтернативно лечение, отново поставя на дневен ред въпроса може ли всеки свободно и безнаказано да дава съвети, свързани със здравето, да посредничи или практикува алтернативни лечебни методи и как може да се противодейства на подобни неморални и откровено престъпни практики.

Историята 32-годишната Теодора Маджарова заминава в края на март за Бразилия, за да търси последен шанс за изцеление при при лечителя Жоао де Деус, след като преди две години е била диагностицирана с рак на гърдата и конвенционалните методи не са дали резултат. За заминаването срещу 3000 лева посредничи “медиумът” Кармен Лазарова. Както е видно от сайта й, тя се занимава не само с организирането на пътувания до Бразилия при въпросния лечител, за който се твърди, че е излекувал “15 милиона човека през своята над 40 годишна практика”, но и с приготвяне на лечебна вода и лечебен масаж след като се е заредила с 220 волта електрическо напрежение. Състоянието на Теодора се влошава след пристигането й в Бразилия, а семейството започва да търси варианти за прибирането й в България. Полетът до тук е рискован и за транспортирането на Теодора със специален самолет до България беше необходима голяма сума, за което семейството й разкри банкова сметка и започна да събира пари. В понеделник стана ясно, че са набрани 30 хил. евро, които ще са достатъчни за връщането на Теодора. От Министерството на външните работи се ангажираха да съдействат за прибирането й, а от Министерството на здравеопазването съобщиха, че Столичната регионална здравна инспекция проверява дейността на медиума Кармен Лазарова, организирала пътуването.

Виж също

Китайци, корейци и французи с предварителен интерес да участват в АЕЦ „Белене“

Три компании са заявили предварителен интерес да участват в изграждането на втората ядрена централа у …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.