Начало / БГ / Втората инстанция се произнася за ареста на кметицата на “Младост”
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Втората инстанция се произнася за ареста на кметицата на “Младост”

Кметицата на столичния район “Младост” Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на квартала от ГЕРБ Петко Дюлгеров обжалват в четвъртък пред втората инстанция постоянния им арест, определен преди седмица от спецсъда.

Тримата бяха задържани при показна операция на спецпрокуратурата, МВР и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти на 17 април в центъра на София. Обвинението твърди, че Иванчева е поискала и получила подкуп от 70 000 евро, първи транш от общо 250 000 евро, предназначени, за да придвижи преписката за проект на строителния предприемач Александър Ваклин, който вече е разполагал с разрешение за промяна на подробния устройствен план, издадено от главния архитект Здравко Здравков. Преди ден адвокатите на обвиняемите бяха призовани в националното следствие, за да им бъдат предявени прецизираните обвинения срещу клиентите им, в които са доуточнени дати и места на срещи, на които според спецпрокуратурата е уговоряно получаването на подкупа.

Виж също

Никулден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, празникът е наричан от народа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.