Начало / БГ / Гората в планината Беласица се изсича
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Гората в планината Беласица се изсича

Един проблем, за който сигнализираха жители на петричкото село Самуилово. Според тях така се унищожават вековни широколистни иглолистни гори, което крие рискове за района. Според жителите на Самуилово е възможно да се образуват свлачища и при проливни дъждове огромни количества земна маса да се свлекат към населените места, които в са подножието на планината.

Жители от село Самуилово разказаха, че ежедневно виждат много камиони, с които се сваля дървен материал, изсечен високо в планината. Добитата дървесина според тях се продава в Гърция.

Хората разказаха още, че при изсичането на гората се запушват водохващнията, с които се захранват селата в района. Притесняват се, че ако гората изчезне и вода няма да има.

От Югозападното държавно предприятие казаха, че в момента се изгражда планински път в Беласица, който ще е с дължина над 6 километра и ширина 4 метра. Той ще бъде готов до края на май, като за него има издадени всички необходими разрешителни. При строителството на пътя ще бъдат изсечени около 1 000 кубика широколистна и иглолистна дървета.

Виж също

На път са важни промени за автомобилите

Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове, не пунктът, а онлайн системата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.