Начало / Ехаа / До 4 май се събират зелени идеи за конкурса ClimateLaunchpad
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

До 4 май се събират зелени идеи за конкурса ClimateLaunchpad

Българските кандидати за световния конкурс за зелени бизнес идеи ClimateLaunchpad ще имат 5 дни повече за участие. Познат в над 35 страни от цял свят, конкурсът е създаден, с цел да подпомогне предприемачите със зелени идеи в начален етап на развитие по пътя им към постигане на международен успех.

В конкурса се търсят иновации в областта на възобновяемите енергийни източници, енергийната ефективност, храните и селското стопанство, водата, транспорта, индустриалните технологии или всякакъв друг начин за справяне с негативните ефекти от изменението на климата. Конкурсът се провежда за 4-та поредна година в България. Той дава на предприемачите подкрепа за стартирането на техния бизнес. Миналата година българският екип Sea Harmony грабна наградата за устойчиво производство на храни по време на международния финал на състезанието. Към момента над 350 обещаващи идеи от 31 страни са постъпили за участие в ClimateLaunchpad. Избраните отбори от всички участващи страни ще преминат двудневен BootCamp с международен експерт, както и шест треньорски сесии, за да се подготвят за националните финали. Топ 3 от всички страни ще се състезават на големия финал в Шотландия през ноември 2018 г. Най-добрите 10 идеи на международния финал печелят достъп до програмата Climate-KIC Accelerator – единствената акселераторска програма насочена към комерсиализацията на технологични решения за справяне с климатичните промени.

Виж също

Риба в Мъртво море, червена крава, змия и… идва края на света

Краят на света може би е по-близо отколкото си мислим и за него няма да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.