Начало / БГ / Екозащитници протестират на къмпинг “Корал” при засилено полицейско присъствие
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Екозащитници протестират на къмпинг “Корал” при засилено полицейско присъствие

При засилено полицейско присъствие и частни охранители на къмпинг “Корал” започна протестът на екозащитници. Причината е, че частна фирма огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната ивица.

Въпреки очакванията за сблъсъци, между частните охранители и протестиращите напрежение няма. По пътя за къмпинга има повече от 5 полицейски поста, които са спирали колите с протестиращи за щателна проверка. Вече един час хората, които защитават малкото останала незастроена територия по морето стоят пред оградения път с разпънат транспарант, на който пише “”Ибердрола”, ти ли ще унищожиш Корала и Дюните”. “Ибедрола” е испанската форма, закупила терена. “Колове на беззаконието, поставени в тялото на Корал” – така протестиращите описват оградата, която спира достъпа до плажа. Заради оградения път до плажната ивица не може да стигне и линейка.

Адвокат Дончо Бораджиев обясни: “Едни колове са забити надълбоко в едни пясъчни дюни, защитени по закон. От тук човек с багаж под ръка и дете не може да мине. За количка да не говорим. По Конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът около тях е държавна собственост. Черноморското крайбрежие е национално богатство и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този начин”.

Виж също

Никулден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, празникът е наричан от народа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.