Начало / БГ / Екозащитници протестират на къмпинг „Корал“ при засилено полицейско присъствие

Екозащитници протестират на къмпинг „Корал“ при засилено полицейско присъствие

При засилено полицейско присъствие и частни охранители на къмпинг „Корал“ започна протестът на екозащитници. Причината е, че частна фирма огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната ивица.

Въпреки очакванията за сблъсъци, между частните охранители и протестиращите напрежение няма. По пътя за къмпинга има повече от 5 полицейски поста, които са спирали колите с протестиращи за щателна проверка. Вече един час хората, които защитават малкото останала незастроена територия по морето стоят пред оградения път с разпънат транспарант, на който пише „“Ибердрола“, ти ли ще унищожиш Корала и Дюните“. „Ибедрола“ е испанската форма, закупила терена. „Колове на беззаконието, поставени в тялото на Корал“ – така протестиращите описват оградата, която спира достъпа до плажа. Заради оградения път до плажната ивица не може да стигне и линейка.

Адвокат Дончо Бораджиев обясни: „Едни колове са забити надълбоко в едни пясъчни дюни, защитени по закон. От тук човек с багаж под ръка и дете не може да мине. За количка да не говорим. По Конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът около тях е държавна собственост. Черноморското крайбрежие е национално богатство и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този начин“.

Виж също

Тръгва програмата ФИСП за стартиращи фирми в София

Столична община и Банка ДСК започват Програма за финансиране на иновативни стартиращи предприятия в София, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.