Начало / Свят / Енцелад, Венера… Руски богаташ налива милиони в търсенето на живот
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Енцелад, Венера… Руски богаташ налива милиони в търсенето на живот

До преди няколко години, съревнованието за завладяване на Космоса се водеше между правителствените организации на отделни държави и най-вече между САЩ и Русия. В последните години обаче, приоритетите на властите са други и все по-малко средства биват отделяни за наука и изследване на Вселената.

Това е една от причините мисията на НАСА до Марс да е несигурна и дори почти невъзможна. Но нов вид състезание се заформя, след като звездите вече не са под монопола на правителствата.

Космическата надпревара вече се води между частните организации и фирми. Илон Мъск упорито се опитва да прати човек на Марс преди НАСА, а сега на сцената на вселенските войни излиза и руският милиардер, филантроп и любител на науката – Юрий Милнер.

Богаташът е толкова запален по идеята, че някъде из необятната Вселена има други същества, че впряга всичките си усилия и няколко милиона долара, за да ги открие.

Виж също

Треска за пари: Разпилени банкноти по магистрала край Ню Джърси

Хора тичат по магистралата край Ню Джърси. Цари хаос, но не заради някое тежко ПТП, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.