Начало / БГ / Жп синдикат: БДЖ се източва и се води към фалит
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Жп синдикат: БДЖ се източва и се води към фалит

БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от “Първи частен синдикат” по повод скандалната процедура за ремонт на локомотиви, за която OFFNews пръв алармира, а министърът на транспорта Ивайло Московски възложи спешна проверка на процедурата по ЗОП.

Процедурата на “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД е с щедър бюджет от 4 082 400,00 лева без ДДС, а основната част от дейностите ще се извършат от служители на БДЖ, в халета на БДЖ и с резервни части на БДЖ. Фактурите обаче ще бъдат пратени и платени на предварително известна частна компания.

От Първи частен синдикат настояват всички дейности по техническо обслужване и ремонт на локомотивите да не “бъдат изнасяни” извън поделенията на БДЖ, защото така се оскъпява услугата и се облагодетелстват частни фирми, приближени до управляващите, източване на трите дружества: “Холдинг БДЖ” ЕАД; “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД;”БДЖ – Товарни превози” ЕООД.

Виж също

Без вода в някои части на столицата във вторник

Без вода ще останат временно някои части на столицата във вторник, съобщават от „Софийска вода“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.