Начало / БГ / Изкупиха рекорден за България портфейл от лоши кредити
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Изкупиха рекорден за България портфейл от лоши кредити

Водещата компания за изкупуване на задължения в България – „Агенция за събиране на вземания“ ЕАД (АСВ), част от норвежката B2Holding ASA, сключи договор за придобиване на портфейл с необслужвани кредити с номинална стойност почти 250 млн. евро от най-голямата българска банка по активи – Уникредит Булбанк. Очаква се сделката да приключи през oктомври.

Това е най-големият портфейл с просрочени кредити, изкупуван някога в банковия сектор в страната. Пакетът включва необезпечени и обезпечени заеми на физически лица, малки и средни предприятия и корпоративни клиенти.

“Тази сделка утвърждава позицията ни на водеща компания за изкупуване на вземания в България и засилва присъствието на B2Holding в Югоизточна Европа. Сделката е показателна и за това, че B2Holding има опита, експертизата и уменията да придобива и управлява портфейли с просрочени кредити на целевите си пазари. Ние също така оценяваме усилията и ресурса, който Уникредит Булбанк инвестира в тази сложна сделка. Ефективността на процеса по продажбата – от проучването на придобития портфейл през преговорите до сключването на споразумението, отразява не само качеството на активите, с които са обезпечени заемите в портфейла, но и големия опит на управляващия екип на Уникредит Булбанк”, заяви Мартин Деспов, изпълнителен директор на АСВ.

 

 

Виж също

Тати носи, мама меси: До 30-годишни българите си живеят с родителите

До 30-годишни българите живеят при родителите си, които не само им дават подслон, а и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.