Начало / БГ / Йордан Цонев имал свобода на словото, а “Репортери без граници” клепали България
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Йордан Цонев имал свобода на словото, а “Репортери без граници” клепали България

“Репортери без граници” да клепат България с граници – тази препоръка отправи пред Нова телевизия в четвъртък депутатът от ДПС Йордан Цонев към доклада на неправителствената организация, който постави България по свобода на медиите по-назад дори от държавите в Западните Балкани.

За последната година страната ни се е сринала с още две места в авторитетната класация. В доклада се казва, че “най-мрачното въплъщение на ненормално състояние на нещата” е депутатът от ДПС Делян Пеевски, чиято медийна група притежава 6 вестника и контролира почти 80% от разпространението на печатни издания. Съпартиецът на Пеевски, който заедно с него неотдавна внесе поправки в медийния закон, изрази съмнение, че оценката на “Репортери без граници” е меродавна. Цонев изтъкна, че това е неправителствена организация, а по темата според него трябва да се изказват българските журналисти. “Мой съвет към “Репортери без граници” е да клепат България с граници”, каза Цонев. По-късно в хода на разговора повтори: “Това клепа България, не ДПС. Ако може да е с граници това клепане”.

Виж също

На път са важни промени за автомобилите

Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове, не пунктът, а онлайн системата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.