Начало / БГ / Класика: екскурзианти “угаснаха”, защото шофьорът откраднал нафтата

Класика: екскурзианти “угаснаха”, защото шофьорът откраднал нафтата

Български екскурзианти до Гърция не успяха да се приберат и прекараха часове през нощта на магистралата край Дупница, поради напълно изпразнен резервоар. Шефът на туристическата фирма призна пред камерите на Нова тв, че атобусът дори трябвало на другия ден да поеме за Пампорово, т.е. – трябвало да има в наличност 150 л нафта.

„На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, разказа за Нова тв една от пътничките в автобуса.

Хората прекарали 4 часа в пълна тъмнина – за да не се изхаби и акумулаторът. Светлоотразителен предупредителен триъгълник нямало и рискували да ги помете тир. Твърдят, че шофьорът източил гориво за себе си и затова не успели да стигнат до София.

Фирмата, организирала круиза и наела автобуса, е “Глобал Тур”. Управителят й е откровен:

„Ние, като туроператорска фирма носим отговорност за нашите туристи. Същият автобус е бил планиран на следващия ден да пътува до Пампорово. И като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи с пръст кой е виновен, обясни за „Здравей, България” Добромир Илиев, управител на “Глобал тур”.

Виж също

Новите лични карти с чип – без промяна в цената

Няма да се променя таксата за новите лични карти с чип. Това категорично заяви зам.-вътрешният …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.