Начало / БГ / Къде вечеряхте? В завода за боклук
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Къде вечеряхте? В завода за боклук

Не са много хората, които могат да отговорят така. Само трийсетината гости на рождения ден на кмета на София Йорданка Фандъкова, която за първи път го празнува публично. И то случайно – датата съвпаднала с началото на кампанията за “спасяване на храна”.

Идеята на общината е да подтикне гражданите да изхвърлят по-малко храна. Годишно всеки от нас изхвърля 173 кг храна. Половината от нея е напълно годна и може да бъде спасена. 670 000 тона храна се изхвърлят всяка година само в България. В световен мащаб количеството й е 1 млрд. тона. Столичната община започва информационна кампания, която да насърчава намаляването на хранителните отпадъци. Тя има четири основни насоки – разумно пазаруване и прецизност при купуването на количества храна, правилно съхранение на продуктите за максимално удължаване на годността им, насърчаване на творческия подход при приготвяне на ястията и максимално оползотворяване на изостаналите продукти. Кампанията се реализира като част от партньорския ангажимент на Столичната община в проект TRiFOCAL – Лондон.

Виж също

На път са важни промени за автомобилите

Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове, не пунктът, а онлайн системата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.