Начало / БГ / МВР пазило 2432 жертви на домашно насилие през 2017 г.
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

МВР пазило 2432 жертви на домашно насилие през 2017 г.

2432 съдебни заповеди за защита на пострадали от домашно насилие са изпълнили от МВР през 2017 г., става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев до депутатката от “Воля” Елена Аксиева. Тя е искала данни за няколко области.

Най-много са в София – 351, следва Пловдив-град с 205, Варна със 185, Бургас със 163, Пловдив-област – 115, Стара Загора – 97, Плевен – 72, и София-област – 49. Колко са в останалите части на страната, не става ясно, защото Аксиева е попитала само за тези райони.

“В случаите на домашно насилие пострадалият подава жалба в съда. Ако има опасност за живота му, може да потърси и МВР. Няма изградена информационна система за регистрация на тези сигнали, защото това не е престъпление по НК”, отговаря Радев. Той посочва, че полицията е изготвила предложение за проект за подобряване на работата против домашното насилие. Стойността му е 620 хил. евро и ще бъде с пари от Норвежкия финансов механизъм.

Виж също

Китайци, корейци и французи с предварителен интерес да участват в АЕЦ „Белене“

Три компании са заявили предварителен интерес да участват в изграждането на втората ядрена централа у …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.