Начало / БГ / Медийната сделка на Пеевски скоростно влезе в КЗК
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Медийната сделка на Пеевски скоростно влезе в КЗК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е уведомена от неработило досега дружество на “Ню Бояна филм”, че иска да придобие 50 процента от медийния бизнес на фирмата “Интръст”, която е еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски.

По случая е образувана преписка, съобщиха от антимонополната комисия в петък. Действията на купувача идват два дни, след като бе обявено, че Пеевски продава на “Ню Имидж България” половината от деля си в групата “Телеграф Медиа”, която издава вестниците “Телеграф”, Монитор”, “Политика”, “Меридиан мач” и шуменското издание “Борба”. Макар да беше съобщено, че за сделката ще бъде създадено ново дружество, в което “Интръст” и “Ню Имидж България” ще имат равни дялове, сега става ясно, че концентрацията ще се осъществи чрез дружеството “Ню Бояна Дивелопмънт” ЕООД, което е създадено през 2015 г. с уставен капитал от 2 лв. и досега не е изпълнявало дейност. Негов собственик е “Ню Бояна филм”, чийто представител в момента е Ярив Лернер.

Виж също

Запалиха плакати с лика на Валери Симеонов в Казанлък

Стотици млади хора протестираха днес в Казанлък с основно искане за поемане на политическа отговорност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.