Начало / Спорт / На фона на спад в ЕС: Процентът на спортуващите у нас расте
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

На фона на спад в ЕС: Процентът на спортуващите у нас расте

 

Снимка: BG Бъди активен

Броят на физически активните българи се увеличава спрямо 2013 година на фона на спад в останалите страни в Европейския съюз. Общият процент на европейските граждани, които никога не практикуват спорт или физическа активност се е повишил от 42% на 46% от 2013-та до сега. За сметка на това, България е сред държавите, в които той е намалял – с 10%.

Това сочат резултатите от тематично проучване относно спорта и физическата активност на Евробарометър по поръчка на Европейската комисия. Mониторинговият доклад бе представен преди броени часове в София, по време на Европейски спортен форум 2018.

Проучването показва, че има спад във физическата активност на европейците: почти половината от анкетираните заявяват, че никога не практикуват спорт.

България, Гърция и Португалия (68%) държат класацията, следвани от Румъния (63%) и Италия (62%). В скандинавските страни само малка част от анкетираните никога не практикуват спорт: Финландия (13%), Швеция (15%) и Дания (20%).

Виж също

Абрамович обмислял продажбата на “Челси”

Собственикът на “Челси” Роман Абрамович е готов да продаде английския футболен клуб, твърди “Сънди Таймс”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.