Начало / Свят / Ниска безработица и процъфтяващ трудов пазар – как чехите успяха?
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Ниска безработица и процъфтяващ трудов пазар – как чехите успяха?

Един обикновен ден в Млада Болеслав, чешки град, разположен на около 50 километра североизточно от столицата на страната Прага, изглежда така: хората забързано крачат по улиците, заети със своите задачи. Особено тези, които работят за Шкода ауто – местния индустриален шампион, който е нещо като емблемата на този централен град в Бохемия, пише “Дойче веле”.

Чешкият автомобилен производител, който се присъедини към германската Фолксваген груп през 1991 г., със сигурност е сред най-големите работодатели в страната и е най-важната компания по отношение на приноса към брутния вътрешен продукт (БВП) и обема на износа. Именно Шкода ауто е допринесла за бума на работни места в страната. В централния офис на автомобилния производител се намира Бохдан Войнар, член на борда за управление на човешките ресурси. Той разказва, че работната сила на фирмата е нараснала с над 40% през последните осем години.

Виж също

На Европа й омръзна да се бори с миграцията

Европейските държави нямат достатъчно воля да довършат реформата на политиката за миграция и така да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.