Начало / БГ / Правителството обеща АМ “Хемус” да е готова до 2024 г.

Правителството обеща АМ “Хемус” да е готова до 2024 г.

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година, обеща в събота министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите “Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ “Струма“ от Сандански до Кресна, се казва още в събщението. В процес на изграждане е лот 3.1. на АМ “Струма“, както и 9.3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза. В момента се извършва проектиране на 16- километровия участък от пътен възел “Белокопитово“ до пътен възел “Буховци“. Проектират се 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да стартират търгове за изграждането на участъците от Боаза до възел“Дерманци“, от “Дерманци“ до възел“Каленик“ и “Каленик“ до пътя Плевен-Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разделен на три подучастъка, обещава Нанков.

Виж също

Кабинетът пак обсъжда намаляване на кешовите плащания

Управляващата коалиция дискутира ограничаване на кешовите плащания от 10 000 до 7 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.