Начало / Свят / Пране на европари – вече и с блокчейн
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Пране на европари – вече и с блокчейн

Навлизат модерни начини за пране на европейските пари за земеделие – с плащане през блокчейн и криптовалути. Това обясни Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Основната разлика в измамите, която се наблюдава през последните 30-40 години е най-вече усложняването на мрежите, които извършват съответните сделки в селското стопанство – участие на множество различни подизпълнители, преминаване на граници и разбира се офшорни зони“.

Стефанов посочи, че става все по-трудно да се контролира как се извършват подобни сделки в рамките само на една държава .

„В повечето случаи, които се отнасят за България, Румъния и други страни, става въпрос за трансгранични измамни схеми. Най-притеснителното е, че много често това става със знанието и съдействието на органи в съответните страни-членки. В случая на България говорим за една много сериозна конспирация на ресурси в много малко на брой хора, което създава много съществено лоби“.

Виж също

Хиляди унгарци недоволстват от управлението на Орбан

Хиляди унгарци протестираха днес в Будапеща срещу нов трудов закон и все по-авторитарното според тях …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.