Начало / Свят / Русия ще отговори, ако в Европа се появят забранени US ракети!
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Русия ще отговори, ако в Европа се появят забранени US ракети!

Русия ще предприеме ответни мерки, в случай, че в Европа се появят американски ракети, забранени от Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО), заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предава ТАСС.

“За съжаление, нашите европейски колеги, чиято самостоятелност бихме искали да видим на практика, засега не са достатъчно готови за нея и се водят по САЩ даже и в случаите, когато това явно противоречи на техните интереси”, отбеляза Лавров. “Ще дам пример: гласуването по руските резолюции в подкрепа на запазването на ДРСМО”.

“Най-много вълнения по повод решението на САЩ да излязат едностранно от този Договор, чухме в Европа”, обърна внимание министърът, предава “Фокус”. “Но целият Европейски съюз гласува против нашето предложение, т.е., на практика, за това ДРСМО да спре да съществува и над Европа отново да надвисне заплаха от разполагане на американски ракети, забранени от този Договор”.

Виж също

На Европа й омръзна да се бори с миграцията

Европейските държави нямат достатъчно воля да довършат реформата на политиката за миграция и така да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.