Начало / Свят / Руска рулетка: Какво ще заличи човечеството от Земята?
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Руска рулетка: Какво ще заличи човечеството от Земята?

Кои са глобалните катастрофи, които ни застрашават? Ще изчезне ли човечеството?, Ще дойде ли краят на света такъв, какъвто го познаваме? Това са все въпроси, който хората често си задават.

Истината е, че никой не е напълно сигурен как ще се развият събитията дори и в близкото бъдеще, но учените от фондацията Global Challenges публикуваха годишния си доклад със сценарии, които поставят човечеството под риск, ако то не се съвземе.

“Всеки ден ни тормозят познати заплахи – самолетни катастрофи, канцерогени в храната, ниски нива на радиация и т.н. Но отричаме тези, които наистина ни застрашават – бързо развиващите се технологии и риска да преминем екологичните граници. Те може да ви изглеждат неправдоподобни, но нашето експертно мнение е, че дори един такъв инцидент, може да причини глобална катастрофа”, пише в увода на изследването от 80 страници Мартин Рийс, астроном от университета в Кеймбридж.

Виж също

Треска за пари: Разпилени банкноти по магистрала край Ню Джърси

Хора тичат по магистралата край Ню Джърси. Цари хаос, но не заради някое тежко ПТП, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.