Начало / Свят / САЩ се оттеглят от договор с Русия, напрежение с Китай
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

САЩ се оттеглят от договор с Русия, напрежение с Китай

Евентуално изтегляне на САЩ от договор за ядрени оръжия с Русия от епохата на Студената война може да даде на Пентагона нови възможности за противодействие на китайския напредък в ракетната област, но експерти предупреждават, че надпреварата във въоръженията, която би последвала, може значително да изостри напрежението в Азиатско-тихоокеанския регион.

Американски служители от години предупреждават, че Съединените щати са поставени в неизгодна позиция от разработването на все по-усъвършенствани наземни ракетни сили от Китай, на които Пентагонът не може да отговори по равностоен начин заради договора на САЩ с Русия, пише Ройтерс.

Президентът Доналд Тръмп показва, че може скоро да даде по-голяма свобода на Пентагона за противодействие на този напредък, ако изпълни заплахите си за изтегляне от Договора за ядрените сили с междинен обсег, изискващ премахването на ядрените и конвенционалните ракети с малък и среден обсег.

Виж също

На Европа й омръзна да се бори с миграцията

Европейските държави нямат достатъчно воля да довършат реформата на политиката за миграция и така да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.