Начало / БГ / Скрити камери, дрегер и поименни билети на стадионите
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Скрити камери, дрегер и поименни билети на стадионите

На спортно мероприятие вече ще се ходи само с лична карта и поименен билет, а малолетните – с придружител. За всеки запалянко трябва да има точно определена седалка, а самият стадион или зала ще се обследват преди спортното мероприятие за скрити пиротехнически средства. Спортните клубове ще трябва да инвестират в камери с висока резолюция, както и в скрити камери, с които ще се следи за реда при провеждането на спортното мероприятие, а конкретно към Българския футболен съюз (БФС) ще бъде отправена препоръка да въведе т.нар. видеорефер (VAR), който отскотро се прилага в Италия и Германия, а предстои да навлезе и на световното първенство в Русия.

Това са само част от мерките, които се предвиждат в новия Закон за спортното хулиганство, който трябва да замени сега действащия закон за противообществените прояви. Текствовете се готвят вече от половин година като амбицията на депутатите от Обединени патриоти, в частност на основния автор – Славчо Атанасов е да бъдат приети окончателно до два месеца – преди лятната ваканция на депутатите. “Точката на пречупване”, както я определя Атанасов, е последната хулиганска проява с хвърлена бомбичка на футболен мач, при която служителка на реда едва не изгуби окото си.

Що е то “спортен хулиган”

Виж също

Никулден е

Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, празникът е наричан от народа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.