Начало / БГ / Театър с пирати и истински министър
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Театър с пирати и истински министър

Трудно е да станеш комикс на самия себе си, но на министъра на вътрешните работи Валентин Радев му се удаде от раз. Само защото в нечий малък мозък се е родила конгениалната идея да покаже… съпричастност с ранената при дербито Левски-ЦСКА полицайка, слагайки черна превръзка, подобно на пират – и почти толкова театрално. Защото на Гергана пострада едното око.

Полицията, влезте си в задълженията

Изразената по този начин “съпричастност” е в стила на театрално-продуцентската дейност, в каквото се е превърнала българската политика, за да компенсира липсата на политики. Днес ще направим едно арестче, с много шум, камери и джамборе насред София, утре премиерът е разреван – и това става новина, сякаш е заплакала някоя чудотворна икона на Богородица, вдругиден ще отвъртим някое бушонче – кмет на дребна община, дето вече не ни върши работа. А накрая премиерът ще прати правителствения “Фалкон” за някой известен, дето е получил инфаркт на 400 км от София, или Министерски съвет ще отпусне нов транш на единствения ром в държавата с най-голям дял роми – като съотношение към останалата част на населението в ЕС (близо 10%), който иска да покори Оксфорд.

И тия приказки ни ги разказват 24/7.

Виж също

Запалиха плакати с лика на Валери Симеонов в Казанлък

Стотици млади хора протестираха днес в Казанлък с основно искане за поемане на политическа отговорност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.