Начало / БГ / Хора с увреждания в Бургас възмутени от грубия език на Валери Симеонов
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Хора с увреждания в Бургас възмутени от грубия език на Валери Симеонов

“За нас огромният проблем ни е, че тя излъга на международно ниво и каза, че хората с увреждания са интегрирани”.

Възмутени от грубия език на вицепремиера Валери Симеонов са хората с увреждания в Бургас. Те призоваха зам.-министърa на труда и социалната политика Росица Димитрова, която днес подаде оставка, да се извини.

“16-те хиляди, които заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е похарчила за самолетни билети до Ню Йорк, не са съществен проблем”, казаха хората с увреждания в Бургас. Те поискаха тя да се извини, но не за парите, а защото е излъгала:

“Всъщност на нас не ни е огромният проблем, че тя е ходила до Щатите. Да се извини за думите, които каза там. За нас огромният проблем ни е, че тя излъга на международно ниво и каза, че хората с увреждания са интегрирани”.

“Държим госпожа Росица Димитрова не да оправдае полета в бизнес класа, а да се извини за лъжите, които изрече с такава гордост и достойнство пред всички онези хора, които присъстваха на тази пресконференция”.

Хората с увреждания са възмутени и от реакцията на вицепремиера Валери Симеонов:

“Нееднократно бургазлии сме го виждали как излиза на разходка с майка си, която също е в инвалидна количка. Далеч съм от мисълта, че Валери Симеонов няма медицински персонал, който обслужва 24 часа майка му вкъщи поради простата причина единствено и само защото има пари да си го позволи. Не можеш да кажеш, че нито една от нас няма право да твърди и да се бори за нашата кауза, която никак не е маловажна”.

Протестиращите в Бургас подкрепят законопроекта на омбудсмана Мая Манолова:

“Така наречените “НПО-та” се изказаха, че този закон бил ощетил някои хора. Това не е вярно. Те не са чели закона, защото този закон определя личната помощ. Личната помощ е да се установи нуждата на един човек от помощ.

С палатков лагер пред Дневния център в Морската градина вече втора седмица в морския град протестират майки на деца с увреждания и хора в инвалидни колички.

Виж също

На път са важни промени за автомобилите

Ако автомобилът не отговаря на минималните норми за отделени газове, не пунктът, а онлайн системата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.