Начало / Свят / Чешки медии: За ЧЕЗ имало по-висока оферта от Гинкината
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

Чешки медии: За ЧЕЗ имало по-висока оферта от Гинкината

Българскат компания “Инерком”, избрана за купувач на българските активи на ЧЕЗ, не е предложила най-добрата оферта като цена. Информацията за това се появи още миналата есен в български издания, но днес я съобщава най-големият информационен портал на Чехия – seznam.cz. Едноличен собственик на “Инерком България” е Гинка Върбакова, а името на съпруга ѝ Славчо Върбаков беше замесено в неуспешно съдружие в българската фирма “Фючър енерджи”, подала заедно с индийци конкурентната оферта.

В своя публикация по темата журналистката Зузана Кубатова пише, че “Инерком България” е предложила да плати 342.4 млн. евро за дружествата на ЧЕЗ в България за 10 месеца. Но основният конкурент – India Power, е била готова да плати 360 милиона евро. Български медии съобщиха това още през декември м. г.

Заместник-председателят на на Съвета на директорите на ЧЕЗ Груп Томаш Плескач, който отговаря за чуждестранните дейности на една от най-големите публични компании в света, обясни за избора на “Инерком”, че тяхната оферта била най-добрата.

Виж също

Докъде стигна колонизирането на Космоса? Ще имамe ли нов дом?

“Земята до майор Том, Земята до майор Том, изпий си протеиновите хапчета и шлема си …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.