Начало / Ехаа / 2018: Тежка година за социалните мрежи – хакове, бъгове, загуби…
woddal-728x90en
woddal-728x90bg

2018: Тежка година за социалните мрежи – хакове, бъгове, загуби…

2018 ще бъде запомнена с много събития от националната и международната политическа сцена. Страната ни беше разтърсена от множество политически скандали, министерски оставки, граждански протести… А в международен план пък се случиха и много исторически събития, като например срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, а и нека не забравяме Световното по футбол.

2018 година, обаче, ще бъде запомнена и с нещо друго. Това е годината, в която активно се говореше за сигурността на нашите лични данни в интернет. 2018 – годината на GDPR-а, който предизвика истерия не само в онлайн пространството, но и във всички институции, работещи с личната информация на хората.

Годината, в която изведнъж за всички стана ясно, че Facebook, Twitter, Instagram и останалите социални мрежи не са никак невинни. Научихме, че с натискането на бутона “съгласен”, ние всъщност излагаме себе си на показ – какво харесваме, къде ходим, какво правим… И това далеч не е толкова безопасно, колкото си мислим. Защото това ни превръща в ходеща мишена за рекламните агенции, а информацията ни лесно може да се превърне в достъпна и за хора с не толкова търговски намерения, като например хакери.

Виж също

На Европа й омръзна да се бори с миграцията

Европейските държави нямат достатъчно воля да довършат реформата на политиката за миграция и така да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.